logo   logos

A Fons

 
 

OCUPABILITAT JUVENIL

Monogràfic Papers de Joventut número 126
L'any 2008 va començar una crisi que està afectant a tots els àmbits de la societat, però un dels més adectats és la joventut. Els joves han vist com la taxa d'ocupació anava augmentant considerablement. Segons dades del primer trimestre del 2014, la taxa d'atur dels joves d'entre 19 i 29 anys se situa en el 37,5%. En xifres absolutes, a Catalunya hi ha 247.600 joves a l'atur. L’ocupació juvenil és un factor clau per a que la persona jove assoleixi la seva emancipació vital. Els serveis de joventut, els programes adreçats a joves, en general, els i les professionals que treballen amb joves han d‘impulsar el treball per competències per a la millora de l’ocupabilitat de les persones joves.

CATALUNYA, NOU ESTAT D'EUROPA

És evident que la manifestació de l’11 de setembre de 2012 es recordarà com el punt d’inici a un procediment decisiu i determinant de la història de Catalunya.
El dret dels pobles a decidir és un dret que sovint no es reconeix ni es respecta. Per això, la Diada del 2012 va servir per a que milers de catalans sortissin al carrer per demanar el dret que els ciutadans i ciutadanes de Catalunya puguin decidir quin és el futur polític que volen pel seu poble.

 

ELS JOVES, AVUI

Tot i que la tipologia que podem trobar dins de la joventut actual és molt àmplia, la majoria de persones joves tenen trets característics, expectatives i inquietuds similars. A tots ells els ha tocat viure una època complexa, amb una crisi econòmica que els hi comporta un endarreriment en la seva emancipació social.
Quina és la la situació actual dels joves?, Quins són els seus problemes? i les possibilitats de superar-los?

 

POTENCIAR L'EMPRENEDORIA

Davant la situació econòmica actual moltes persones joves troben una sortida laboral en l’emprenedoria com a fórmula d’autoocupació i també com a oportunitat per desenvolupar el seu talent o passió professional. Però què es requereix per emprendre? Tothom pot ser emprenedor? Quin suport donen les administracions als joves emprenedors?

 

text
Amb el suport de:
logos_geneajunt
 
Webs d'interès:
logos_interes
Associació Diomira | Vilamarí, 54 | 08015 Barcelona | Telf. 93 425 48 23
diomira.org clic cnjc