logo        
text
 

La nutrició, en un minut

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona vol donar a conèixer la nutrició a través d'un concurs de vídeos en el qual pots guanyar un mòbil Samsung S6. El mateix museu ofereix una exposició sobre la nutrició que es podrà visitar fins el proper 29 de maig. A través d’una experiència immersiva volen mostrar la importància d’una correcta alimentació i ressaltar els comportaments que afavoreixen la nostra salut. Amb aquesta premissa proposen aquest concurs en el qual pot participar qualsevol persona que estigui interessada en el tema.

Per poder participar s’ha de pujar el vídeo que no sobrepassi un minut al teu canal de YouTube o Vimeo, amb una curta explicació que no sobrepassi les 100 paraules, les teves dades personals i omplint un formulari que es trobarà a la mateixa pàgina web del museu (museuciencies.cat). El període de participació s’acabarà el mateix dia 4 de març de 2016.

 

Nous vídeos d'història a Internet

Associated Press i British Movietone, entre altres associacions, coŀlaboren entre elles per posar a disposició de totes les persones interessades en la història milers de minuts sobre la història més recent en vídeo a la plataforma YouTube.

Gran part d’aquestes gravacions són originals i tenen una temàtica molt variada, des de política, esports i societat, fins a cultura. Els primers vídeos són datats de finals del segle XIX, i entre els més destacats es troben el bombardeig de Pearl Harbour o l’esclat de la borsa de Wall Street.

El projecte portat a terme per les dues associacions vol incentivar els avantatges d’Internet per donar a conèixer gran part d’aquests fets. Associated Press ha comunicat que la intenció es recopilar els fets més remarcables de la història moderna fins l’actualitat.

Aquest material pot ser d’utilitat com a eina d’estudi per tothom que vulgui fer-lo servir: professionals de la història, persones aficionades o estudiants.

 

eBiblio, nou servei de préstec de llibres digitals

Biblio Catalunya és una plataforma pública de préstec de llibres digitals que actualment té un catàleg amb més de 2.200 títols, de diferents gèneres i temàtiques, i que inclou llibres tan en català com en castellà. L’àmplia oferta inclou obres de ficció i no ficció. L’accés als continguts es pot fer mitjançant diferents dispositius: ordinadors personals, lectors de llibres electrònics, tauletes o “smartphones”. Al servei s’hi pot accedir des de la pàgina web de la iniciativa o bé descarregant l’aplicació eBiblio Catalunya, tant per a Android com per a iOS.

Tothom qui disposi de carnet d’una biblioteca pública d’arreu de Catalunya pot beneficiar-se d’aquesta iniciativa. Si no tens el carnet pots demanar-lo directament a qualsevol biblioteca del Directori de biblioteques públiques. Pots agafar en préstec un màxim de dos documents electrònics de manera simultània, independentment del nombre d’exemplars que tinguis en préstec en altres suports. Hi ha tres opcions de lectura:

- Reproducció en temps real (“streaming”): mitjançant qualsevol navegador del teu ordinador o dispositiu mòbil. Iniciant la sessió podràs llegir el llibre triat en directe, sense necessitat de descarregar-lo.

- Lectura Cloud: mitjançant l’aplicació. Et podràs baixar l’aplicació en cinc dispositius mòbils diferents. Un cop sincronitzats els documents que tens en préstec els podràs llegir sense necessitat de connexió a Internet.

- Mitjançant la descàrrega: per a ordinadors i lectors de llibres electrònics compatibles amb DRM d’Adobe. Cal disposar d’un compte Adobe ID i instal·lar l’aplicació gratuïta Adobe Digital Editions. Amb aquest sistema podràs descarregar-te els llibres, transferir-los o accedir-hi en sis dispositius diferents utilitzant el mateix compte d’Adobe ID.

 

Nou mapa Barcelona + Sostenible

El Mapa Barcelona+Sostenible és una oportunitat única per visualitzar la contribució que tots nosaltres aportem per millorar la nostra ciutat, des d’iniciatives petites i incipients fins a projectes grans i consolidats. També és una eina de reconeixement comunitari, de comunicació i de sensibilizació.

Es tracta d’un mapa virtual interactiu, vinculat a l’Open Green Map. B+S és també una xarxa social per a smartphones, que reuneix les iniciatives sòcio-ambientals rellevants de la ciutat. En concret, el mapa proporciona informació pràctica sobre punts d’interès (com ara botigues, allotjaments, equipaments i infraestructures), itineraris senyalitzats amb codis QR, i experiències ciutadanes (relats, fotografies i activitats). És també una eina de dinamització comunitària i un projecte compartit entre l’administració, empreses i entitats del tercer sector.

 

Llegir la resta de notícies

 
Amb el suport de:
logos_geneajunt
 
Associació Diomira | Vilamarí, 54 | 08015 Barcelona | Telf. 93 425 48 23